Predstavitev projektnega dela študentov v sodelovanju z OŠ

18. 1. 2024 | Blog

V okviru RSF projekta pilotna prenova predmetov smo se v zimskem semestru študijskega leta 2023/2024 lotili prenove predmeta Večpredstavnost in hipertekst, ki ga poslušajo študenti 4. letnika smeri računalništvo.

S študenti smo v okviru vaj v sodelovanju z Osnovno šolo Primoža Trubarja Velike Lašče pripravili celostno prenovo spletnega mesta šole, vrtca in njihovih podružnic

Delo je potekalo v obliki projektnega dela, pri katerem so nekatere naloge študenti opravili v parih, druge individualno, vse skupaj pa so morali celoten čas projekta usklajevati med seboj in s člani šole, ki so sodelovali pri prenovi.

Šest študentov je tako ob intenzivnem delu skozi celoten semester reševalo mnogotere izzive, ki jih lahko prinese le projektno delo, ki izhaja iz avtentičnega okolja. Člani šole so imeli svoje želje in zahteve. Najtežji izziv je bil pod okrilje enega spletnega mesta združiti tako spletno mesto šole kot vrtca in podružnic. 

Študenti 4. letnika ob zaključni predstavitvi projektnega sodelovanja z OŠ

Za sodelovanje se zahvaljujemo ravnatelju OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče Primožu Garafolu, njihovi računalnikarki in naši bivši študentki Niki Petelin, Anji Mikuž Otoničar, Maticu Prazniku ter Renati Gradišar.

Mentorica: dr. Alenka Žerovnik

Študenti: Maruša Atelšek, Pia Herman, Blaž Kelvišar, Blaž Klinec, Tina Semič in Mia Zala Smrečnik.

Nosilec predmeta: dr. Jože Rugelj

Dostopnost