Uspehi naših študentov na mednarodnem tekmovanju izobraževalnih iger ECGBL

17. 1. 2024 | Blog

Študenti MA-RA v 4. letniku pri predmetu “Z IKT podprta učna gradiva 1 in 2” ustvarjajo izobraževalne igre na različne teme iz področja računalništva.

Na začetku projektov naredijo didaktično zasnovo, nato pa jih z uporabo programske opreme Unity3D tudi izdelajo.

V procesu razvoja sodelujejo s kolegi iz Naravoslovno-tehniške fakultete, ki oblikujejo grafično podobo iger.

Projekt izdelave izobraževalne igre je primer dobre prakse, ki pokaže učinkovitost aktivnih oblik učenja in sodelovanja.

zmagovalna ekipa

Vsako leto s študenti igre prijavimo na mednarodno tekmovanje izobraževalnih iger, ki že več kot deset let poteka na različnih univerzah po Evropi. Vsako leto je vsaj ena od iger uvrščena v finalni izbor tekmovanja, študentom pa omogočimo, da se tekmovanja udeležijo v živo.

Največji uspeh smo doživeli leta 2022 v Lizboni, ko sta prijavljeni igri zasedli 1. in 2. mesto! Na 1. mesto se je uvrstila igra »Officer Ollie«, ki je namenjena učenju algoritmičnega mišljenja, na drugo pa »HTML Dash«, s katero je mogoče pridobiti znanje o označevalnem jeziku za izdelavo spletnih strani – HTML. Predstavitvena videa obeh iger si lahko ogledate na povezavi: Officer Ollie in HTML-Dash. Študenti so bili uspešni tudi leta 2020, ko so z igro »Inštitut Senra«, ki je obravnavala zanimivo kombinacijo tematik varnosti na spletu, varnih gesel, lažnih novic in kemije, zasedli 2. mesto.

Vse igre so prosto dostopne na portalu izobraževalnih iger: hrast.pef.uni-lj.si/games.

Dostopnost